Berkum 9, - Nieuwleusen 3-3

Na de 3-3 in de eerste wedstrijd stond vandaag SV Nieuwleusen op het programma. “Een stressvolle dag. De regen had van veld 2 een mooi zwembad gemaakt. Dus dat veld werd afgekeurd. Daarom maar extra vroeg begonnen op veld 4 zodat we voor het donker thuis konden zijn.” Rob is echt de gehele dag in touw geweest

om dit nog rond te krijgen. Bellen met het bestuur en de consul, maar ook al vast bezig zijn met de alternatieven. “Je wilt toch dat de wedstrijd zijn doorgang kan krijgen. De tegenstander verwacht dat ook. En om bij een afgelasting nog eens een nieuwe datum te vinden, wordt alleen maar als lastig ervaren. Daarom: gewoon ballen.”

SV Nieuwleusen had het eten nauwelijks verteerd of de scheidsrechter van de avond blies reeds voor de aftrap. Dat de Sportvrienden nog niet bij de les waren, bleek al snel. “Als je binnen 10 minuten met 0-2 achter komt, dan mag je je zelf wel even in de ogen wrijven. De focus was nog in de kleedkamer achtergebleven." Bas is niet tevreden: “wat een laks begin. Absoluut niet geconcentreerd.”

De oranje hemden hadden op dat moment de wedstrijd in handen en konden voor een mooie notering gaan. Echter door onoplettendheid in de achterste linie lag al vrij snel ook de Anschlusstreffer in het netje. Dat was een mooie opsteker voor de Sportvrienden die in grote getalen waren op komen dagen. “Normaal komt er een man of 8 op de training en nu waren we met 17. Onvoorstelbaar!”

SV Nieuwleusen was de eerste helft beter en had voldoende kansen om de voorsprong toch verder uit te bouwen.

In de tweede helft, met 6 wissels, stond het toch beter. Er zat meer voetbal in waardoor de Sportvrienden het heft enigszins in handen konden nemen. “Op de een of andere manier stond het beter waardoor we ook beter gingen voetballen. Of dat nu door de spelers komt of doordat SV zich een beetje terug ging trekken… Ik weet het niet. Om de wissels niet teleur te stellen, laten we het dan maar op het laatste houden.” Bas is nog wel teleurgesteld over het derde doelpunt. “Hij krijgt de bal al op het middenveld en kan zonder gestoord te worden door lopen naar de 16. En met een droge knal in de hoek heb ik het nakijken.”

Uiteindelijk eindigt deze wedstrijd ook in een 3-3. 

“Na twee wedstrijden staat SVI bovenaan. Aangezien de uitslag gelijk is, geven de strafschoppen na de wedstrijd de doorslag. SVI nam die met 5-3 net iets beter dan sv Nieuwleusen die op 4-3 uitkwamen.” Marco, ook een van de organisatoren, kijkt tevreden rond. “We hebben weer een lekkere pot gespeeld. Een leuke tegenstander die ons wel ligt. We raken steeds beter ingespeeld. Nu nog aandacht hebben voor de start.”

Zaterdag staat de derde confrontatie op het programma. Een uitzonderlijke wedstrijd in dit toernooi. De Sportvrienden spelen dan hun wedstrijd tegen de businessclub van PEC Zwolle. “Tja, en dat we dan in het stadion van PEC mogen voetballen is natuurlijk een mooie opsteker voor ons. Misschien brengt dat wel iets los..”

 

 

Namens de organisatie kan ik u aanraden om te komen kijken. Aanvang van de wedstrijd is 17.30 uur.

 

“Roderick”