Berkum 9 - SVI. 3-3

De Sportvrienden, bruine en lachende gezichten en her en der een paar kilootjes meer, zijn er klaar voor. Het Nederlagentoernooi kan beginnen.

De organisatie heeft het toernooi goed op de kaart gezet. Ieder mogelijkheid is gebruikt om dit initiatief voor het daglicht te zetten. “Ik denk dat we daar goed in geslaagd zijn. De media heeft ons toernooi breed uitgemeten. Nu nog bij Piet en we hebben een landelijke smoel gekregen.” Rob is goed gemutst. “De organisatie is ook goed verlopen. We mogen niet klagen over aandacht, maar ook niet over onze tegenstanders of de sponsors. Ze willen allemaal, niemand uitgezonderd, het beste beentje voor zetten. Of dat nu de linker of de rechter is, dat maakt niet uit.”

 

De organisatie heeft zeven hoogwaardige tegenstanders kunnen contracteren voor dit mooie initiatief. SVI is de 1ste ploeg die mag gaan proberen om onze Sportvrienden een grote nederlaag te bezorgen. 

“Een lekker potje voetballen voor een zeer goed doel. Daar kunnen wij geen nee tegen zeggen. We gaan proberen om de lat al op een mooie hoogte te leggen.” Aldus de aanvoerder van SVI. “We zijn er klaar voor ook al zijn we niet geheel compleet, maar met een beetje improvisatie kunnen we het deze jongens goed lastig maken. We gaan natuurlijk voor de winst.”

Dat deze groep kan voetballen kan Mark wel beamen: “ik kende deze ploeg niet, maar een leuke ploeg om tegen te voetballen. Ze creëerden vooral in de eerste helft voldoende kansen en als het vizier nu al op scherp had gestaan, hadden we verdiend met dikke cijfers verloren. Het is maar goed dat een wedstrijd uit twee helften bestaat. Mede door de zoete ranja en een conditioneel overwicht hebben wij er nog een gelijkspel (3-3) uit kunnen slepen. Voor ons een mooie opsteker, SVI had denk ik op meer gehoopt en gerekend.”

 
 

 

Met deze wedstrijd heeft het toernooi een mooie openingswedstrijd gekregen, echter de Sportvrienden niet de nederlaag die gewenst is. De 2e opponent heeft dinsdag aanstaande weer nieuwe kansen. SV Nieuwleusen, een bekende tegenstander van de Sportvrienden, komt dan zijn kansen waar maken. Vanaf 19.30 uur gaat het balletje weer rollen… 

 

“Roderick”