Voetballen voor een ziek meisje

 Wie boekt tussen 15 augustus en 6 september de grootste overwinning op het negende elftal van voetbalvereniging Berkum? Het team houdt in die periode een nederlagentoernooi om geld in te zamelen voor Floor for Life. “Want er is meer in het leven dan alleen voetbal”, zegt Rob van Essen vanBerkum 9.

 

Berkum - Het duurt nog even voor het nederlagentoernooi wordt gehouden, maar Berkum 9 is al druk doende met de voorbereidingen. Niet alleen het toernooi zelf moet worden georganiseerd, maar ook een verloting en andere omlijstende activiteiten. “We zijn al heel druk bezig om geld in te zamelen. En spullen die we tijdens de verloting om kunnen zetten in geld”, zegt Van Essen. Het negende elftal van Berkum heeft zich vaker ingezet voor het goede doel. “Wij zijn een elftal waarvan het gros al jaren met elkaar speelt. In de loop van de tijd zijn wat ouderen gestopt, maar er is ook aanwas van jongeren. We hebben een leuk team, een mooie mix van jong en oud.” In 2008 organiseerde het team al een nederlagentoernooi voor het Ronald Mc- Donald Huis. “We speelden toen al met de gedachte om zoiets nog een keer te doen, maar voor je het weet ben je zeven jaar verder.” In de winterstop zat het team bij elkaar en werd besloten om weer te gaan voetballen voor een goed doel. “We wisten alleen niet welk doel. We zochten iets dat aansprak maar nog niet al teveel bekendheid heeft. Ik ben zelf een Puttenaar en ken Floor en haar familie.” Floor is een ernstig ziek meisje uit Putten. “In december 2014 werd bij Floor neuroblastoom ontdekt. Dat is een ernstige vorm van kinderkanker.” Momenteel ondergaat zij een behandeling van chemokuren, later gevolgd door een stamceltransplantatie, een operatie en bestralingen. Om haar overlevingskansen te vergroten, kan zij na deze behandelingen in aanmerking komen voor immunotherapie. Dit is tot nu toe alleen mogelijk in Amerika. Als de behandeling volgens planning verloopt, gaat het gezin in augustus naar de Verenigde Staten. Voor de reis- en verblijfkosten van het gezin is geld nodig. Van Essen bracht het goede doel ter sprake en die waren het met hem eens. Sindsdien wordt hard gewerkt aan het nederlagentoernooi en het inzamelen van geld. “Bij een nederlagentoernooi is het de bedoeling dat andere teams ons een zo groot mogelijke nederlaag toebrengen. We hebben inmiddels zes deelnemende teams. Elk team betaalt 200 euro om mee te doen, ons eigen team ook. Dus we hebben al 1.400 euro.” Maar dat moet meer worden. “We willen zo veel mogelijk inzamelen. En echt elke euro gaat een-op-een door naar de stichting Floor for Life.

 

Wie Berkum9 wil steunen of meer informatie wil, kan contact opnemen via www.berkum9.nl. Daar staat meer informatie en onder andere ook het iban-nummer als mensen geld over willen maken. Meder informatie over Floor staat op http://website.1120.mijnsocialcms.nl