Winnen en Verliezen

Berkum 9, ook wel de Sportvrienden genoemd, moeten iedere week presteren. Iedere zaterdag staat er weer een finale op het programma. En bij finales is er maar één ding dat telt en dat is de winst. Bij winst stijg je in aanzien. Blijdschap en euforie.

 

Niemand heeft echter aandacht voor de verliezer. Een tweede plaats telt niet in de maatschappij. Helaas, maar de waarheid is hard.

Maar wat als je finales kunt organiseren waarbij er alleen maar winnaars zijn. Is dat een utopie?

Hier durf ik een glasharde NEE te roepen. Ook de Sportvrienden hebben namelijk over dit fenomeen nagedacht. We moeten dat voetbalspelletje relativeren. Tuurlijk is sport belangrijk, maar er zijn belangrijkere zaken. En zo kwam Floor in het leven van de Sportvrienden. Floor is een meisje van 5 uit Putten En Floor is bezig met haar eigen wedstrijd. Haar tegenstander is een neuroblastoom. Eentje van het ergste soort. Het neuroblastoom is een tumor van het zenuwstelsel dat bijvoorbeeld zorgt voor het activeren van spijsvertering en bloeddruk.

Als Floor deze wedstrijd wint, gaat ze door naar de volgende ronde. Deze ronde zal in Philadelphia (VS) plaatsvinden. Deze wedstrijd zal dan ongeveer een half jaar duren. Dit is een zware wedstrijd, waardoor het gewenst is dat de familie, zoveel mogelijk bij Floor is.

De Sportvrienden hopen dat Floor ook in aanmerking komt zodat de wedstrijd kan beginnen.

Ten behoeve van de voorbereidingen op deze wedstrijd willen de Sportvrienden het alom bekende ‘Nederlagentoernooi’ uit de kast halen. Een toernooi in de voorbereidingsmaanden van de competitie 2015-2016. Het elftal dat de sportvrienden de grootste nederlaag bezorgt, mag zich winnaar noemen van het toernooi. Maar het toernooi kent alleen maar winnaars. De voetbalverenigingen die mee doen krijgen zo hun oefenwedstrijd, echter wat nog belangrijker is: door het inleggen van een vast bedrag door de participerende elftallen en een bijdrage van lokale sponsoren kan een stimulerend bedrag worden overhandigd aan Floor en haar familie.

Op deze manier laten de sportvrienden hun maatschappelijke betrokkenheid zien. En hoewel voetbal verbroederd, is het maar een bijzaak. Er zijn belangrijkere issues in het leven.

De sportvrienden hebben op hun eigen site, www.berkum9.nl, ruim aandacht voor dit toernooi. Mocht de gedachte u aanspreken, de sportvrienden kunnen uw (financiële) hulp altijd gebruiken…..

 

 

“Roderick”