The final countdown

Het Nederlagentoernooi krijgt zijn apotheose Een opa uit Putten komt een cheque ophalen voor het doodzieke meisje Floor, eveneens afkomstig uit Putten.

Hier vind je de wedstrijd tegen de ex profs van PEC Zwolle

1e helft    https://www.youtube.com/watch?v=hhICfL6SrX4

 

2e helft  https://www.youtube.com/watch?v=CeG1a0D2w_4 

Een cheque ter waarde van € 10.645,00. “Geld bijeengebracht door mensen die Floor niet eens kennen,” aldus een tot tranen toe bewogen opa. “Maanden geleden hebben de Sportvrienden contact met ons opgenomen of zij het Nederlagentoernooi voor Floor mochten gaan inzetten. Op zo’n dergelijk goed en spontaan initiatief zeggen wij absoluut geen nee, vooral niet als een bevlogen jongen als Rob van Essen met je gaat praten over wat zo’n toernooi eigenlijk inhoud.”

En dan is het zaadje geplant. In de maanden daarna komt het zaadje tot wasdom. Echter het gaat niet recht toe, recht aan. Nee, het begint zelfs te woekeren. “Een toernooi wat na acht jaar uit de lappenmand wordt gehaald. De organisatie pakt alles aan om maar ruchtbaarheid aan het toernooi en het doel te geven. Het gaat op een gegeven moment zelfs zijn eigen leven leiden,” verteld een bewogen Rob. “We werden door lokale en regionale media benaderd en dat heeft weer zijn spin-off gehad. Sponsoren uit de weide regio melden zich. Op een gegeven moment heb je wel in de gaten dat deze actie verder gaat dan 8 jaar geleden.”

Wat een club, een elftal groot kan maken. “Niet het spelletje is belangrijk, maar onze betrokkenheid. Dat samen met saamhorigheid heeft gemaakt dat we dit grandioze bedrag aan opa van Til kunnen overhandigen. Nogmaals het toernooi is een leuke bijkomstigheid, maar we verliezen graag onze wedstrijden als we daarmee Floor een beter leven kunnen geven. Dat ze gewoon een kind kan zijn zoals een kind moet zijn” verduidelijkt Mark Hekkert, een van de 4 organisatoren. Mark: “we houden, net als iedereen die betrokken is bij Floor, hoop op een goede afloop, al weten we dat er nog een lange en zware weg voor haar en haar familie te gaan is.”

 

Tot slot geeft Opa van Til nog even aan: “het blijft bijzonder dat mensen in deze tijd geld en goederen willen geven voor iemand die ze niet persoonlijk kennen. Dat geeft mij zo’n warm gevoel. Deze mensen hebben een plekje in onze harten veroverd.”